Ga naar Content
Sport

Van Workum pakt derde plak bij WK inline-skaten

7 juli 2018, 13.15 uur · Aangepast 7 juli 2018, 13.27 uur
Door: · Foto: ANP / Valerie Kuypers

ARNHEM Jordy van Workum uit Midwoud raakte amper twee maanden geleden nog zwaar geblesseerd door een val bij het NK inline-skaten. Gisteren sloot hij het WK op onvoorstelbare wijze af: Met drie medailles om de nek kijkt de pas 17-jarige Van Workum terug op een geweldig junioren-WK.

Op het wegparkoers in de binnenstad van Arnhem reed hij vrijdag naar de derde plaats op de puntenkoers. "Mijn WK was al geslaagd, dit is een mooi toetje", reageerde de West-Fries. Op de piste in Heerde won hij eerder brons met de relayploeg, op de weg in Arnhem werd Van Workum wereldkampioen op de afvalkoers. 
 
 
Op de puntenkoers reed Van Workum met Teun de Wit een slimme koers, waarin hij vooral in de slotfase van de 10 kilometer zijn punten bij elkaar sprokkelde. Aan het eind van de race stond zijn naam als nummer drie op het scorebord, met drie punten voorsprong op de Belg Jason Suttels.
 
Het duurde wel even voordat de jury die uitslag ook officieel bevestigde. Die tijd was nodig voor het bestuderen van de tv-beelden. Van Workum had bij een van de puntensprints een duwtje in de rug gekregen van zijn teamgenoot De Wit, die achttiende werd. Een diskwalificatie dreigde, maar uiteindelijk bleek het brons toch voor Van Workum te zijn. Die was dik tevreden. "Een mooie afsluiter."