Ga naar Content
Noord-Holland

Schoonste strand van Noord-Holland ligt in Den Helder

6 juli 2018, 15.09 uur · Aangepast 6 juli 2018, 15.38 uur
Door: · Foto:

DEN HELDER Het schoonste strand van Noord-Holland, dat ligt in Den Helder! Bij de jaarlijkse verkiezing van schone stranden kwam Den Helder donderdag als winnaar uit de bus. Vorig jaar werd Heemskerk nog gekozen tot schoonste strand van Noord-Holland.

Tijdens een feestelijke uitreiking op het strand van Vlieland is bekend gemaakt welk Nederlandse strand dit jaar het allerschoonste is. Voor het eerst sinds jaren komt de eer toe aan een strand dat niet in Zeeland ligt. De landelijke winnaar is Ouddorp (Zuid-Holland), maar in onze provincie scoort Den Helder het beste, meldt onze nieuwspartner LOS.

Lees ook: Beste bieb van de wereld staat misschien wel in Den Helder

“Het strand leeft”, stelt verkiezingsorganisator Strand Nederland. “Ondernemers en gemeentes langs de kust en op de stranden in het binnenland zijn voortdurend in beweging op het gebied van schoonheid, duurzaamheid, innovatie en design.”

Plek 4
Landelijk staat Den Helder dit jaar op plaats 4, vorig jaar eindigde Den Helder nog op plek 21 en Julianadorp zelfs op 30. Den Helder is nog nooit zo hoog geëindigd.