Ga naar Content

Gratis tablet achterin de taxi

6 juli 2018, 14.04 uur · Aangepast 6 juli 2018, 14.17 uur
Door: · Foto: CABTURE

AMSTERDAM De Taxi Centrale Amsterdam (TCA) gaat 300 taxi’s voorzien van een ‘Cabtab’, een tablet achterin de taxi die de ervaring van passagiers belooft te verbeteren. De Amsterdamse Scale-up Cabture heeft na een succesvol jaar testen een deal gesloten met de taximaatschappij.

Met de interactieve ‘Cabtab’ kan de reiziger tijdens de rit gratis televisie kijken, internet gebruiken en een telefoon opladen. Ook kan er een beoordeling van de taxirit worden achterlaten. “'We zijn er trots op dat we samenwerken met de grootste, regionale taxicentrale van Nederland”, zegt Louaie El Rowidi, oprichter van Cabture, in een eerder interview.

“In TCA vinden we een solide partner, die investeert in nieuwe hoogstaande technologie en innovatieve dienstverlening in de taxibranche. Het laat zien dat TCA inzet op vernieuwing en uitbreiding van het dienstenpakket. Hiermee komen we een stap dichter bij ons uiteindelijke doel: zorgen dat reistijd niet als een tijdsverspilling, maar als een verrijking aanvoelt.”

Lees ook: Miljoen voor schone taxi's 

Verandering taxirit
Het jonge bedrijf Cabture zag in 2014 het levenslicht en zet zich, zo is te lezen op de website, in om de taxiwereld veiliger en transparanter te maken. Zo hebben ze extra betrouwbare en vriendelijke chauffeurs en bieden ze verschillende opties voor taxireclame, oftewel ‘cabvertising’, op de buitenkant van de taxi’s. 

Het is de bedoeling dat de Cabtab straks in alle 1250 taxi’s van TCA worden geplaatst. Andere taximaatschappijen, zowel in Nederland als in andere landen, zouden interesse hebben in de tablet. Naar verwachting zullen de tablets jaarlijks door 15 miljoen passagiers gebruikt worden, aldus Cabture.