Noord-Holland

NL
V

Inwoner Velserbroek over ontucht-huisarts: "We noemden hem kierenkijker"

6 juli 2018, 17.54 uur · Foto: Shutterstock

VELSERBROEK Boos, geschrokken en strijdvaardig zijn inwoners van Velserbroek. Ze hoorden vanmorgen dat zes vrouwen - onder wie een meisje van 11 - aangifte hebben gedaan tegen een huisarts uit Velserbroek en nu lijkt het alsof er er een beerput is opengetrokken.

De 62-jarige huisarts wordt verdacht van ontucht en fraude. "Dit verbaast me niets. Bij pijn aan mijn kleine teen wil hij een uitstrijkje nemen", zegt iemand tegen NH Nieuws. 

Lees ook: Huisarts in Velserbroek verdacht van ontucht met patiënten

"Ik wist meteen dat dit over mijn dokter ging", zegt een 50-jarige Velserbroeker die tot vijf jaar geleden patiënt was bij de huisarts. "Wij noemden hem vroeger al de kierenkijker. Gelukkig was ik een stoere meid en trapte ik er niet in als hij zei dat ik me uit moest kleden, maar ik kan me voorstellen dat een onzeker meisje daar wel gevoelig voor is, want als je arts tegen je zegt dat het nodig is om een uitstrijkje te doen, waarom zou je daaraan twijfelen?"

Goede arts
De ex-patiënte uit Velserbroek benadrukt dat ze hem een heel goede arts vond die zich 'vastbeet in probleemgevallen'. "Met helaas hele lange wachttijden tot gevolg en daarom heb ik nu een andere dokter, maar toen ik dit nieuws hoorde had ik nul twijfel. Dit is geen vergissing. En ik denk ook niet dat hij nog door Velserbroek kan lopen." 

Bij de praktijk van de huisarts staat een boze bewoner. De man wil weten of het 'zijn' huisarts is die nu wordt verdacht van ontucht en fraude. "Binnen kreeg ik te horen dat de receptioniste geen commentaar mag geven. Ik weet genoeg. Mijn vrouw en dochter gaan vandaag nog aangifte doen. Ook zij zijn door hem onnodig betast. Ik vond het al zo vreemd toen ze destijds met die verhalen thuiskwamen."

Lees ook: Huisarts Velserbroek ook verdacht van ontucht met 11-jarig meisje

De vrouwen die aangifte deden tegen de man zijn zowel patiënten als collega's. In november 2017 kwamen er veertien meldingen binnen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, waarna de politie een strafrechtelijk onderzoek startte. Na de aangiften werd de arts gearresteerd en verhoord. Hij is inmiddels geschorst onder voorwaarde dat hij zijn beroep niet meer uitoefent. 

Politie en OM hebben aan NH Nieuws laten weten niet uit te sluiten dat meer slachtoffers zich bij de politie zullen melden.