Noord-Holland

NL
V

Geen duidelijkheid over ontslagen na protest Paragon: nieuwe demonstratie wordt beraad

5 juli 2018, 22.24 uur · Aangepast 5 juli 2018, 23.17 uur · Foto: NH Nieuws

BEVERWIJK Medewerkers van Paragon hebben geen antwoord gekregen van werkgever Borr Drilling na het protest dat de werknemers gisteren hebben gevoerd. Sinds het bedrijf is overgenomen door Drilling dreigen 70 medewerkers ontslagen te worden. Vandaag om 17.00 uur had de werkgever duidelijkheid moeten geven over de ontslagen, maar dat is niet gebeurd. De werknemers beraden nu een nieuwe demonstratie, die mogelijk internationaal zal zijn.

Met ongeveer vijftien medewerkers protesteerden de medewerkers van Paragon gisteren bij het hoofdkantoor in Beverwijk. Aanleiding was de aanwezigheid van de vice-president Hicham Hackhal uit Dubai. Voor de demonstranten een goed moment voor een protest over de aangekondigde ontslagronde.

Lees ook: Personeel Paragon opnieuw in protest: ''We willen een goed sociaal plan''

De protesterende werknemers hebben gisteren een gesprek gehad met de vice-president. Hij had beloofd vandaag om 17.00 uur meer duidelijkheid te scheppen, maar dat is niet gebeurd. "Niet respectvol", is de reactie van één van de medewerkers van Paragon. De ontevreden werknemers laten weten aan NH Nieuws dat zij een nieuw protest aan het beraden zijn, mogelijk internationaal. Wanneer dat eventueel zou plaatsvinden, is niet bekend.