Ga naar Content

Veel steun voor overvallen winkelier in Zwanenburg "De vele bloemen zijn hartverwarmend"

ZWANENBURG Jenke Haverhals is blij dat de buurt hem een hart onder de riem steekt, nu hij voor het eerst na de overval gisterenochtend weer open is. Aan de lopende band komen buurtbewoners langs de winkel om bloemen te brengen. "Het is echt hartverwarmend", vindt Haverhals. De buurt is, net als de ondernemer, de overvallen zat.

"Het is zo'n hardwerkende man", vindt betrokken buurtbewoner Inge Teunisse. "De buurt is echt boos om het feit dat dit hem nu wéér overkomen is", legt ze uit. 

Lees ook: Ondernemer eist maatregelen na overval en ramkraak: "Dit is zo onwerkelijk, het is verschrikkelijk"

Het is niet de eerste keer dat Jenke het slachtoffer is van criminelen. In de afgelopen jaren is de winkel meerdere malen beroofd, overvallen en geramkraakt. Jenke hoopt nu samen met andere ondernemers en de buurtbewoners dat de gemeente en de politie echt in actie komen. "Er moet gewoon echt cameratoezicht in het dorp komen", vindt Haverhals. "Het kan zo niet langer."

Gemeente
In een reactie laat burgemeester Onno Hoes weten mee te werken aan camera toezicht, maar dan moet de winkelier dit zelf betalen. "Zulke afspraken maken we met elke ondernemer. Verder kan hij voor veilig ondernemen altijd met ons in overleg voor advies", aldus de burgemeester. 

Lees ook: Zwanenburgers manen burgemeester Hoes tot actie na overvallen en ramkraken: "Bellen is niet genoeg, kom hierheen" 

Foto: NH Nieuws