Noord-Holland

Rechter gaat niet in op inhoud bezwaar actievoerders bomenkap Schoorlse bos

5 juli 2018, 18.46 uur · Aangepast 9 juli 2018, 13.28 uur · Foto: NHNieuws/ Anne Klijnstra

Whatsapp

SCHOORL Het bezwaar van de actievoerders van de Stichting ter behoud van de Schoorlse en Noord-Kennemer Duinen is vandaag door de rechter in Haarlem niet ontvankelijk verklaard. Dat houdt in dat de rechter niet inhoudelijk ingaat op bezwaren van de stichting tegen de grootschalige bomenkap van dennen.

Voorzitter Joke Volkers hoopte dat het bezwaar nog wel zou worden geaccepteerd, maar is teleurgesteld nu de rechter heeft vastgesteld dat het niet meer kan. "Onze stichting was nog niet opgericht toen de bezwaarperiode twee jaar geleden liep, vandaar dat onze klacht ongeldig is."

Toch is het volgens Volkers nog geen gelopen race. "Het bezwaar van Stichting Duinbes is wel aangenomen en we gaan proberen om ons daarbij aan te sluiten. Ook beraden we ons op eventuele andere stappen. Zo bekijken we of we in hoger beroep gaan."

Lees ook: Actiegroep wint 'een beetje': mogelijk minder bomen gekapt in Schoorlse duinen

De Stichting ter behoud van de Schoorlse en Noord-Kennemer Duinen is voortgekomen uit de actiegroep 'Schoorlse bos moet blijven'. Deze groep startte anderhalf jaar geleden een petitie om de geplande kap van zo'n vijftig voetbalvelden aan bomen in de duinen te voorkomen.

De provincie Noord-Holland en Staatsbosbeheer hebben, vanuit de Europese Natura 2000-wetgeving, de opdracht gekregen in de Schoorlse duinen de oorspronkelijke natuur deels te herstellen. Bomen die ooit geplant zijn om het zand vast te houden, moeten daarom plaatsmaken voor stuifduin.

Whatsapp