Noord-Holland

Willem is 'het wonder van de Wandelvierdaagse': "Aan de start traantje laten"

7 juli 2018, 10.00 uur

NH

ZANDVOORT - ZANDVOORT In september kreeg Zandvoorter Willem Prins van de dokter te horen dat hij nog maar een half jaar te leven had. De alvleesklierkanker was uitgezaaid en, net als bij vele andere lotgenoten, zou een behandeling zeer waarschijnlijk niet voldoende helpen. Toch staat hij op dinsdag 17 juli aan de start van de Wandelvierdaagse in Nijmegen. Voor de twaalfde keer, samen met zijn vrouw Alma.

"Toen we het slechte nieuws van de dokter hoorden, dachten we meteen aan de Wandelvierdaagse. Dat we die niet meer zouden kunnen wandelen samen", zegt Willem. Hij is, net als zijn steun en toeverlaat Alma, een wandelfanaat en de Nijmeegse vierdaagse betekent alles voor ze.

Leven dankzij wandelen
Dat Willem straks in Nijmegen aan de start staat, is een wonder. Zo'n tachtig tot negentig procent van de mensen die lijden aan alvleesklierkanker, komen relatief snel te overlijden. Maar bij Willem sloeg de behandeling goed aan, ook omdat hij al die tijd in beweging bleef, zo denkt hij. "Ik bleef wandelen in de winter, zelfs met de chemopomp op mijn buik."

Alma heeft ook ontzettende moeilijke maanden achter de rug. "Maar dankzij de positiviteit van Willem kwam ik telkens uit het dal. Ik was al blij als we samen de Kerst zouden halen en zijn zeventigste verjaardag nog konden vieren, maar Willem geloofde er in dat we de vierdaagse zeker zouden gaan wandelen."

Geld inzamelen
"Als we straks aan de start staan, dan zullen we zeker wel een traantje moeten laten. We beseffen ons dat we ontzettend veel steun hebben gekregen van onze vrienden en familie, van iedereen", zegt Willem. Hij is nog steeds onder behandeling, maar ziet de toekomst vol vetrouwen tegemoet. Dat gunt hij zijn lotgenoten ook van harte. Daarom zamelen hij en Alma deze dagen geld in om een behandelmethode ter genezing van alvleesklierkanker te ondersteunen. Meer informatie over hun inzamelingsactie is hier te vinden.