Whatsapp

Noord-Holland

Personeel Paragon opnieuw in protest: ''We willen een goed sociaal plan''

4 juli 2018, 19.50 uur

BEVERWIJK Medewerkers van Paragon kwamen vandaag opnieuw in protest. Sinds het bedrijf is overgenomen door Borr Drilling dreigen 70 medewerkers ontslagen te worden. De werknemers zijn niet tevreden met de ontslagregeling waar Borr Drilling mee komt.

Met ongeveer 15 medewerkers protesteerden ze vandaag bij het hoofdkantoor in Beverwijk. Aanleiding is de aanwezigheid van de vice-president Hicham Hackhal uit Dubai. Voor de demonstranten een goed moment om hem aan de stropdas te trekken. Al eerder voerden de werknemers actie, maar dat leidde niet tot concrete plannen. 

Lees ook: Personeel Paragon boos om ontslag: "Ze schoppen ons zo aan de kant"

De medewerkers die dreigen ontslagen te worden, eisen een goed sociaal plan van Borr Drilling. "Ze komen nu met alleen een transitievergoeding, een omscholing en eventueel kosten voor een advocaat. Daar zijn wij het totaal niet mee eens", legt Martin Eijbersen, een van de medewerkers uit. Ze willen een grotere financiële vergoeding. "Mensen zijn hier al heel lang aan het werk. Mensen die boven de 50 of 60 zijn, werken hier vaak al meer dan twintig jaar. Wij verdienen meer dan deze regeling."

Vakbond helpt
Vakbond Nautilus helpt de medewerkers bij de protestactie. "Een goed sociaal plan betekent dat het bedrijf bereid moet zijn om medewerkers nagenoeg hetzelfde salaris te bieden en ze van werk naar werk helpt. Als dat er niet in zit, dan willen wij dat het bedrijf voldoende financiële middelen biedt om de schade die de werknemers nu oplopen, voor een deel gedekt wordt."

Lees ook: Vakbond stelt ultimatum aan Borr Drilling Limited: nieuwe protestacties dreigen

De medewerkers hoopten dat de vice-president naar buiten kwam, maar uiteindelijk zijn ze binnen met hem in gesprek gegaan. Hij maakt morgen om 17.00 bekend of er een nieuw plan komt. Hij heeft de tijd nodig om met het hoofdkantoor in Dubai te overleggen om een goed sociaal plan rond te krijgen. 

Als er morgen om 17.00 geen duidelijkheid komt, komen de medewerkers opnieuw in actie.

NH Nieuws
Whatsapp