Noord-Holland

Hilversummer de cel in voor verkrachting 12-jarig meisje

4 juli 2018, 19.07 uur

Whatsapp

HILVERSUM De 25-jarige Hilversummer Halil A. is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor het verkrachten van een 12-jarig meisje. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag bepaald.

De man en het meisje leerden elkaar begin vorig jaar kennen via Instagram. Nadat ze hadden afgesproken wilde de man dat het meisje hem eerst seksueel zou bevredigen voordat hij haar naar huis zou brengen. Daarna bedreigde A. haar door te zeggen dat hij de seksuele handeling had gefilmd. Ook probeerde hij op verschillende manieren contact met haar te zoeken. 

Belaagd en bedreigd
Maandenlang heeft de verdachte het slachtoffer en haar moeder belaagd en bedreigingen geuit. Hij heeft naaktfoto's op Instagram gezet met daarbij de naam van het slachtoffer en heeft hij zich ook opgehouden bij haar school. De rechtbank vindt het schokkend dat hij wist dat het meisje slechts 12 jaar oud was en alleen oog had voor het bevredigen van zijn eigen lustgevoelens.

Lees ook: OM eist celstraf tegen Hilversummer (25) die wordt verdacht van kinderverkrachting

Eerder eiste het Openbaar Ministerie al vier jaar cel. De voorwaardelijke straf en de proeftijd van vijf jaar, die de rechtbank hem oplegde, moeten er voor zorgen dat hij niet opnieuw in de fout gaat. 

 
 
 
Whatsapp