Ga naar Content

Mensenwerk: BLØF ging door op Dijkpop, ondanks dreigend noodweer

ANDIJK Bas Pekel heeft als voorzitter van Dijkpop de verantwoordelijkheid dat het festival zonder incidenten verloopt. "We hebben nu wel 7 duizend in plaats van 700 bezoekers. Vroeger hadden we een paar potige jongens uit het dorp om de orde te handhaven. Dat kan niet meer. Nu hebben we mannen van het beste beveiligingsbedrijf van Nederland ingehuurd. "

Een week voor het festival Dijkpop wordt gehouden op het terrein van de ijsclub Andijk, oogt voorzitter Bas Pekel relaxed. Mannen van het bedrijf dat de grote tenten levert zijn bezig met het omhoog heisen van de tentpalen. "Vroeger had je een podium met bands en dat was het. Nu willen bezoekers een totaalbeleving en daar voldoen wij sinds een aantal jaren aan. Het is een eigentijds hip festival geworden"

Dijkpop heeft een groot podium met acts als Ronnie Flex, K's Choice en Racoon. Daarnaast is er een hiphoppodium, een rockpodium, een Biertuin, een Olalabar met pikante bediening en acts en een dance-afdeling. "Met dance zijn we vrij laat gekomen" zegt Bas "Westfriesland is van oorsprong natuurlijk meer rock en blues gericht. Maar de afstanden zijn natuulijk veranderd. Tegenwoordig ligt Amsterdam naast de deur." 

Als voorzitter heb je de eindverantwoordelijkheid tijdens het festival. Hij herinnert zich de editie van 2010. "In Belgie was het noodweer met buien en windvlagen. Dat dreigde onze kant op te komen. De hele middag hebben we contact gehad met het KNMI. Toen moest Blof optreden. De buien waren in de buurt. Vooraf heb ik toen tegen ze gezegd dat als ik het podium op zou komen dat ze dan direkt zouden moeten stoppen. Gelukkig dreven de buien over en konden ze het concert afmaken."

Foto: