Ga naar Content

Tolweg Heemskerk verandert in 'parkweg': veranderingen moeten hardrijders tegengaan

4 juli 2018, 15.43 uur
Door: · Foto: Google Maps

HEEMSKERK De Tolweg in Heemskerk wordt omgevormd in een 'parkweg', met een groene middenberm. Het gedeelte van de Tolweg tussen de Baandert en de G. van Assendelftstaat wordt gedeeltelijk omgelegd en komen er nieuwe in- en uitritten en oversteekplaatsen voor voetgangers. Hierdoor moet de weg veiliger worden en minder uitnodigend voor hardrijders.

Dat heeft de gemeente aangekondigd. Na de zomer wordt een begin gemaakt en vanaf begin 2019 wordt de Tolweg omgevormd.

Er komen twee rijbanen op de Tolweg die gescheiden zullen worden door een groene middenberm. Door de smallere rijbanen moet de vijftigkilometerweg minder uitnodigend worden voor hardrijders. De gemeente wil verder voorkomen dat bestuurders de woonwijk als sluiproute gebruiken. De nog aan te leggen parkeerterreinen van de nieuwe appartementen aan de Debora Bakelaan zullen door de veranderingen daarom deels worden aangesloten op de Tolweg.

Gedempt
Voor het verleggen van de Tolweg zal het water langs park Assumburg worden gedempt en zal de groenstrook tussen de Debora Bakelaan en de Tolweg worden gerooid. Het groen en water zullen op een andere locatie terugkeren, belooft de gemeente.

Bezwaren tegen de aanpassingen kunnen vanaf 7 juli gedurende zes weken worden ingediend.