Ga naar Content

Hilversum start stichting voor sportverenigingen

4 juli 2018, 14.22 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HILVERSUM De gemeente Hilversum is een stichting gestart om zo sportaccomodaties te verduurzamen, uit te breiden en beter in stand te houden. De stichting Sportinvesteringsfonds Hilversum is in samenwerking met sportverenigingen in Hilversum tot stand gekomen, omdat de huidige gemeentelijk begroting op dit moment te weinig ruimte biedt voor investeringen.

Wethouder Sport van de gemeente Hilversum, Floris Voorink, is blij met de start van de stichting: "Hiermee zijn wij uniek in Nederland en in Hilversum doen 22 sportverenigingen mee. Ook ben ik blij dat in het nieuwe collegeakkoord extra middelen beschikbaar zijn voor sport en bewegen. Het is belangrijk dat ook sportverenigingen met een eigen accommodaties op de toekomst zijn voorbereid. Hiermee bevorderen wij samen de sportparticipatie in Hilversum."

Hoe werkt de stichting?
Deelnemende sportverenigingen dragen één procent van hun contributie af aan de stichting met een maximum van 4.000 euro. De bijdrage van de gemeente is gelijk aan de totale bijdrage van alle sportverenigingen met een maximum van 50.000 euro. De deelnemende sportclubs kunnen bij investeringen vervolgens tegen een aantrekkelijk rentetarief geld lenen, wel moeten dan eerst de plannen zijn goedgekeurd. Mochten er te veel goedgekeurde aanvragen zijn, dan neemt het bestuur van de Stichting Sportinvesteringsfonds Hilversum hier een besluit over.