Ga naar Content
Noord-Holland

Dierenambulance: minder hulp aan zwerfdieren wegens tekort vrijwilligers

4 juli 2018, 12.12 uur · Aangepast 6 juli 2018, 14.14 uur
Door: · Foto: ANP

SCHAGEN De dierenambulance haalt vanaf deze maand noodgedwongen nauwelijks nog zwerfdieren op in het zuidelijk deel van Hollands Kroon en Schagen. De reden: een gebrek aan vrijwilligers.

De ambulancedienst in Tuitjenhorn heeft de grootste moeite om op alle meldingen te reageren, omdat er te weinig vrijwlligers zijn om de auto's te rijden. "We rijden nu met vier vrijwilligers, terwijl er eigenlijk zestien nodig hebben," vertelt Christel Rodink aan NH Nieuws. De dierenambulance benadrukt dat de dienst dag en nacht bereikbaar blijft voor noodgevallen.

"Als mensen een verdwaalde hond of kat vinden, vragen we eerst of zij die zelf naar het dierenasiel in Tuitjenhorn kunnen brengen," Dit geldt ook voor gewonde, zieke of dode dieren. "Gelukkig krijgen we veel begrip van mensen die ons bellen en toch al veel begaan zijn met dieren. We vragen ook meteen of ze vrijwilliger willen worden."

Lees ook: Dierenambulance Den Helder schreeuwt om nieuwe vrijwilligers

Niet alleen deze dierenambulancedienst kan moeilijk vrijwilligers vinden, ook de Dierenambulance Den Helder heeft een schreeuwend tekort aan mankracht. 

In mei deed de ambulancedienst bij NH Nieuws nog een uiterste poging om het aantal vrijwilligers op te krikken. "We hebben eerder echt van alles geprobeerd", aldus voorzitter Henk Loosschilder van de dierenambulance. "Van advertenties tot reclame op de bus. We staan zelfs op markten. Maar het is gewoon tijd dat mensen nu zelf komen."