Noord-Holland

NL
V

'Aangehouden Purmerender zette eigen huis in brand'

3 juli 2018, 22.04 uur · Aangepast 3 juli 2018, 23.36 uur · Foto: Inter Visual Studio

PURMEREND Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 60-jarige Purmerender voor brandstichting in maart en april. De man, John W., zou drie keer zijn eigen huis in de fik hebben gezet.

Dat meldt Regio Purmerend vandaag. Het OM en de politie kunnen dit tegenover NH Nieuws echter niet bevestigen. Wel vertelt een woordvoerder dat de verdachte op dit moment nog steeds vastzit. Op 11 juli wordt hij voorgeleid aan de rechter. 

Lees ook: Politie houdt verdachte aan voor drie brandstichtingen bij Purmerends gezin

De politie heeft de man vorige week woensdag aangehouden op de Binnendijk in Purmerend. Op 13 maart brandde een auto uit van het gezin van W. Vervolgens werd er op 1 april een met lampenolie doordrenkte handdoek door een brievenbus van een huis gepropt en aangestoken. Hierdoor ontstond brand aan de binnenkant van de voordeur. Op 16 april werd er bovendien brand gesticht in het schuurtje dat bij de woning hoort.

Mogelijk heeft John W. dit dus zelf gedaan. Eerder liet hij aan NH Nieuws weten dat hij drie mensen op het oog had als dader, van wie één als hoofdverdachte. "Ik kom hem zelfs in de supermarkt tegen, of op de fiets. Dan rijdt hij rond", vertelde hij in april van dit jaar.