Noord-Holland

Beschonken 'helpende hand' slaat agent bij nasleep van ongeluk op N9

3 juli 2018, 22.14 uur · Aangepast 3 juli 2018, 22.54 uur · Foto: Maurice Amoureus

Whatsapp

BERGEN Een beschonken scooterbestuurder zonder rijbewijs heeft zichzelf letterlijk overgegeven aan de politie. De man stopte tijdens de nasleep van een ongeluk om 'hulp te bieden', maar gedroeg zich vervelend en sloeg op den duur zelfs een van de agenten. Hij is aangehouden en zit vast.

Vanmiddag botsten twee auto's op elkaar op de N9 bij Bergen. Een persoon werd net overgebracht naar het ziekenhuis, toen niet veel later de scooterbestuurder aan kwam rijden. De man vroeg of er nog hulp nodig was, maar wekte argwaan bij de agenten omdat hij geen helm droeg. Na een controle bleek hij geen rijbewijs te hebben en werd duidelijk dat hij onder invloed was van alcohol. 

De scooterrijder gedroeg zich volgens een getuige vervelend en trok een portier open bij een van de betrokkenen. Toen de politie ingreep, sloegen de stoppen door en sloeg hij een agent. Een andere agent gebruikte pepperspray, maar een deel daarvan kwam door de wind in het gezicht van zijn collega. 

De verdachte sloeg daarop op de vlucht, maar ver kwam hij niet. De politie wist hem te overmeesteren en bracht hem naar het politiebureau. Met de 'getroffen' agent zou het inmiddels weer goed gaan. 

Maurice Amoureus
Maurice Amoureus
Whatsapp