Ga naar Content
Noord-Holland

Vrachtwagen rijdt tientallen meters met auto op bumpers: "Heldenactie"

3 juli 2018, 17.37 uur
Door: · Foto: Still uit video

HOOFDDORP Het zag er bizar uit, maar was misschien wel levensreddend: een Hoofddorpse vrachtwagenchauffeur duwde gisteren op een volle snelweg een personenauto tientallen meters mee op de bumper van de truck.

De chauffeur van Dutch2Day reed in de buurt van Rotterdam over de snelweg, toen er vanuit rechts op de tweede rijstrook werd ingevoegd. "Die auto zat er veel te kort voor en belandde met de zijkant op de bumper van onze trucker", vertelt een medewerker aan NH Nieuws. 

Niet remmen
Nadat de chauffeur doorhad wat er aan de hand was, besloot hij niet om hard te remmen, maar om zijn vrachtwagen langzaam uit te rollen. "Bij zo'n botsing is het de bedoeling dat je uitrolt en niet abrupt gaat remmen", zegt de medewerker van Dutch2Day. "Dan gaat de auto tollen op een snelweg en dan heb je echt levensgevaarlijke situaties."

Online krijgt de chauffeur vele negatieve reacties over zich heen, maar dat is volgens Dutch2Day niet terecht. "Het filmpje vertekent heel erg. Onze chauffeur heeft echt zoveel erger voorkomen door zo daadkrachtig te handelen, wij zijn trots op hem. Een heldenactie." 

De bestuurder van de truck zit momenteel thuis, omdat hij bij moest komen van het incident. "Hij is zich kapot geschrokken. Dit gaat je niet in de koude kleren zitten, dus mijn vraag is aan iedereen: geef vrachtwagens altijd genoeg ruimte."

Bekijk de beelden hier: