Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: Aldi stopt verkoop energiedrankjes aan kinderen

3 juli 2018, 12.51 uur · Aangepast 3 juli 2018, 14.50 uur
Door: · Foto:

Kinderen tot 14 jaar kunnen bij supermarktketen Aldi vanaf 1 oktober geen energiedrankjes meer kopen. Aldi is de eerste keten in Nederland die de verkoop van pepdrankjes beperkt.

Onder vuur
Energiedrankjes liggen al jaren onder vuur van artsen en voedingsdeskundigen. Door de grote hoeveelheid suiker, cafeïne em taurine kunden kinderen onder meer last krijgen van hartritmestoornissen, rusteloosheid en vermoeidheid.

Scholen
Kinderartsen riepen eerder dit jaar op tot een verbod op energiedrankjes voor jongeren tot 18 jaar. Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid zei toen niets te zien in een verkoopverbod. Toch hebben na de oproep van de kinderartsen veel middelbare scholen besloten geen energiedrank meer aan de leerlingen te verkopen.

Legitimatie
Net als bij de verkoop van alcohol moet de caissière jongeren om een legitmatiebewijs vragen als ze energiedrank willen kopen. Daarnaast gaat de supermarktketen klanten bij het winkelschap informeren over de gezondheidsrisico's van energiedrankjes.

Lidl
Supermarktketen Lidl liet na het nieuws van de leeftijdsgrens voor energiedrank bij Aldi weten ook te stoppen met de verkoop van energiedrank aan jongeren onder de 14. Lidl overweegt in de toekomst de leeftijdsgrens nog verder te verhogen.

Wat vind jij?
Is het een goede zaak dat supermarkten stoppen met de verkoop van energiedrankjes aan kinderen? Zouden andere winkelketens het voorbeeld van Aldi en Lidl moeten volgen of niet?

Op NH Radio hoor je De Peiling om 13:40 en 16:40 uur. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected].