Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Moeder zoekt man die haar stikkende kindje redde: ''Ik ben vergeten hem te bedanken''

3 juli 2018, 00.54 uur · Aangepast 3 juli 2018, 11.04 uur

ALKMAAR Het waren benauwde momenten voor de 3-jarig Kenji Bult uit Heerhugowaard. Vorige week at hij een snoepje na een bezoek aan de speeltuin, maar het snoepje bleef in zijn luchtpijp steken. Een man die zijn hond aan het uitlaten was, heeft de jongen uiteindelijk gered. En daar is moeder Charlotte erg blij mee. Ze is op zoek naar de man die haar zoontje hielp. "In alle hectiek ben ik hem vergeten te bedanken. Zonder hem was mijn zoon er niet meer geweest."

"De paniek was erg groot", vertelt Charlotte. "Ik schreeuwde om hulp en gelukkig waren er mensen die me kwamen helpen. Anders was het anders afgelopen, dat weet ik zeker."

Hectiek
De onbekende man deed de Heimlich greep waarbij je een blokkade van de luchtpijp kunt opheffen door middel van buikstoten. Dat hielp uiteindelijk en Kenji kon weer rustig ademhalen. Maar in alle hectiek is Charlotte wel vergeten de redder te bedanken. 

"Ik ben zo dankbaar dat hij mij te hulp schoot, maar ik was na afloop zo bezig met mijn kind dat ik niet weet wie hij is." Charlotte heeft ook via sociale media gezocht naar de man. Dat leverde niks op. "Ik hoop dat het op deze manier lukt, want ik wil hem graag bedanken."

Gezocht
Charlotte weet door alle hectiek niet veel over de man, behalve dat hij een jaar of 60 is, een petje droeg en een bruine hond had. Mocht je degene zijn die vorige week dinsdag bij speeltuin OKB in Alkmaar de 3-jarige Kenji heeft gered, meldt u dan op [email protected]

NH/Tom Jurriaans