Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Dit zijn de beste terrassen van Noord-Holland

3 juli 2018, 00.04 uur · Aangepast 4 juli 2018, 12.54 uur · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Deze maand blijft zonnig, dus is het geen overbodige luxe om te weten op welk terras het het beste toeven is. Daarom zijn de mooiste terrassen in de landelijke Terras Top 100 van dit jaar weer bekendgemaakt: The Basket aan de Amsterdamse De Boelelaan is met plaats nummer veertien de beste van onze provincie.

Volgens horecavakblad Misset Horeco zijn de andere Noord-Hollandse topterrassen Herberg Jan (Heiloo, plaats 26), Restaurant C (Amsterdam, 42), De Lindenboom (Den Burg, 47) en Brasa (Purmerend, 48). In totaal staan er twaalf terrassen uit onze provincie in de top 100. Vorig jaar behaalde Spaarne 66 nog de 12de plaats op deze prestigieuze lijst. In 2015 ging Egmond aan Zee er met met de titel vandoor. 

Mystery visitor

Vierhonderd terrassen uit Nederland schreven zich in. De eerste ronde werden ze bezocht door een vakjury, daarna kwam er een mystery visitor op bezoek en een selectie kreeg nogmaals bezoek van de jury. Ze hebben onder meer gelet op netheid, meubilair, uitserveren en medewerkers.