Start van hoofdcontent

BEINSDORP

nl

IJsclub vreest voor einde carrière Esmee Visser: "Ze heeft hard een sponsor nodig!"

11 juli 2018, 09.26 uur · Aangepast 11 juli 2018, 10.53 uur · Foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

BEINSDORP Het baart haar ijsclub nodige zorgen: schaatsster Esmee Visser is hard op zoek naar een ploegsponsor. Haar oude club in Beinsdorp zamelde geld in om haar een steuntje in de rug te geven. "Het zou zonde zijn als Esmee van het toneel verdwijnt."

"Dat is toch wel heel triest hè. Als je in Amerika wint bij de Olympische Spelen ben je miljonair, maar in Nederland ben je student en moet je alles zelf betalen", zegt voorzitter van de ijsclub Rien van Beek. "Tijd voor een bijbaan heeft ze niet. Ze moet alles zelf betalen."

Daarom staken de dorpsgenoten de koppen bij elkaar. Afgelopen weekend vernoemden ze de ijsbaan naar de schaatsster en schonken ze haar een symbolisch geldbedrag van € 2018,-. Dit bedrag werd opgehaald met donaties vanuit de dorpsraad, de ijsclub, seniorenclub en de opbrengsten van een rommelmarkt.

Lees ook: Esmee Visser krijgt eigen ijsbaan: "Een hele eer!"

"Dit doen we om haar een steuntje in de rug te geven", zegt Van Beek. "Wellicht dat er wat publiciteit aan gegeven wordt waardoor ze misschien ergens opgemerkt wordt. Juist in deze tijd van de groeiende economie hopen we dat een bedrijf in Nederland zich opwerpt om financiële steun te bieden aan dit pareltje."

De zorgen zijn niet geheel onterecht. Twee weken geleden werd bekend dat ook schaatser Koen Verweij (27) een jaar lang stopt met schaatsen. Het lukte de atleet niet om voldoende sponsors te vinden voor het komende seizoen.

Lees ook: Koen Verweij stopt een jaar met schaatsen

De schaatsers hebben een sponsor nodig om onder andere trainingskampen, salarissen en de trainer te betalen. "Als je geen trainer hebt, is het einde verhaal", zegt Van Beek. "Je techniek kun je alleen verbeteren met een trainer. Zeker iemand als Esmee, met haar tengere bouw, moet het van haar techniek hebben. Als we daar geen aandacht aan besteden, verbetert ze niet. Daarom heeft ze hard een sponsor nodig. Het zou toch zonde zijn als zo'n talent van het toneel verdwijnt." 

Het gaat niet alleen om Esmee, maar om haar hele ploeg. De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) heeft nu tijdelijke opvang voor schaatsers. De manager van Esmee laat weten op dit moment druk in gesprek te zijn met verschillende sponsoren en bedrijven.