Start van hoofdcontent
NL
V

Dak Alkmaarse tennishal nu ook zonnecentrale

2 juli 2018, 20.12 uur

ALKMAAR De eerste particuliere zonnecentrale op Alkmaarse bodem is in gebruik genomen. De 300 panelen op het dak van de tennishal in Daalmeer zijn nog niet echt in werking: het wachten is op netbeheerder Liander die de centrale op het net moet aansluiten.

De kersverse Alkmaarse duurzaamheidswethouder Christian Braak opende de zonnecentrale op het dak van de tennishal in de wijk Daalmeer. Het project is het tweede particuliere zonne-energieproject in Alkmaar, maar de eerste particuliere zonnecentrale op Alkmaarse bodem, meldt Alkmaar Centraal.

De eerste ideeën voor de particuliere centrale stammen uit 2015, nadat de tennishal bijna volledig was afgebrand. Op het nieuwe dak zouden 105 zonnepanelen worden geplaatst voor tennis- en padelvereniging Daalmeer.

Stroom voor tientallen huishoudens
Stichting De Groene Voet, eigenaar van de hal, kreeg het idee om extra zonnepanelen op het nieuwe dak te leggen. De 195 extra panelen die inmiddels geplaatst zijn leveren stroom voor tientallen huishoudens. Enkele zonnepanelen op het dak zijn nog beschikbaar voor particulieren.