Ga naar Content
Noord-Holland

Esmee Visser krijgt eigen ijsbaan: "Een hele eer!"

2 juli 2018, 15.00 uur
Door: · Foto:

BEINSDORP Schaatskampioene Esmee Visser werd afgelopen weekend enorm verrast tijdens het festival in haar dorp Beinsdorp Local Live. De ijsclub besloot de ijsbaan in het dorp naar haar te vernoemen.

Visser had vooraf tegen haar zus en ouders gezegd dat ze hoopte dat er niets naar haar vernoemd zou worden. "Maar nu het zo is, vind ik het toch wel heel leuk", reageerde een stralende Visser op het podium. Bij de schaatsclub die tegenover haar ouderlijk huis ligt, leerde zij als klein meisje schaatsen. Voortaan zal het de Esmee Visser IJsbaan heten.

"Ze is nog steeds bescheiden", lacht haar moeder Yvonne om de reactie van haar dochter. "Het is natuurlijk best een hele eer dat de ijsclub naar je vernoemd wordt en is zeker blij verrast. We vinden het ontzettend leuk dat de ijsclub dit heeft gedaan. Het is toch heel leuk om te zien dat het hele dorp nog steeds zo met haar bezig is." 

Lees ook: GOUD! Noord-Hollandse Esmee Visser superieur op de 5.000 meter

De afgelopen maanden was het voor Esmee een behoorlijke rollercoaster. Na het behalen van de gouden plak in februari was heel Nederland in de ban van Esmee. Ook in Beinsdorp werd de vlag massaal uitgestoken. 

Lees ook: Olympisch kampioene Esmee Visser gehuldigd in 'haar' Beinsdorp: "Heel Nederland houdt van jou"

Het dorp is haar blijkbaar nog niet vergeten. "Tijdens het festival komen er veel mensen uit omgeving, en we wilden haar toch even 'onder ons' in het zonnetje te zetten", zegt voorzitter van de ijsclub Rien van Beek.