Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Terrormeeuwen vallen strandgangers lastig: "Ze worden steeds agressiever"

1 juli 2018, 19.41 uur · Aangepast 2 juli 2018, 01.05 uur

WIJK AAN ZEE Even 'rustig' lunchen of dineren op het strand zit er in Wijk aan Zee niet in. Een paar brutale meeuwen pikken, als je niet uitkijkt, namelijk zo een broodje uit je handen. Rick Brasser van de reddingsbrigade adviseert de beesten geen eten te geven. "Ze weten dat er eten te halen valt, dus ze worden steeds agressiever."

Dat zegt Rick Brasser tegen NH Nieuws. "Er komen veel mensen die door de meeuwen gepikt zijn langs de EHBO-post voor een pleister", vertelt Brasser. "De meeuwen zijn de laatste tijd een stuk aggressiever", vindt hij. 

"Ik ben net in mijn hand gepikt", vertelt een zonnende strandganger. "Ik was een boterham met kaas aan het eten, ik keek even niet uit en toen pikte het beest keihard in mijn hand", vertelt ze verbaasd. "Ze zijn echt heel brutaal en agressief."

Lees ook: Treitermeeuw valt baby aan in Beverwijk

Terras
Een medewerker van de snackbar vertelt dat de meeuwen gelukkig niet op de terrassen komen. "Daar laten ze de mensen gelukkig met rust, maar zodra je op het stand gaat zitten met een patatje, word je al snel aangevallen", legt ze uit.