Ga naar Content

Wout Weghorst geniet van eerste training bij VfL Wolfsburg

WOLFSBURG Dinsdag werd bekend dat Wout Weghorst AZ gaat verlaten en zondag stond hij voor het eerst op het trainingsveld bij zijn nieuwe club VfL Wolfsburg. En dat is natuurlijk even wennen. "Het is allemaal nieuw en allemaal uit de comfort zone. Maar ik heb er wel heel veel in in."

Bij Wolfsburg vindt Weghorst nog drie andere Nederlanders: Jeffrey Bruma, Riechedly Bazoer en Paul Verhaegh. Dat helpt om de overstap wat makkelijker te maken."Natuurlijk is dat fijn. Het zijn er drie dus dat is fijn omdat ze me bij dingen kunnen helpen. Ze hebben me goed opgevangen."

Ondanks dat er ook interesse was vanuit de Engelse Premier League heeft de spits heel bewust voor de Duitse Bundesliga gekozen. "Mijn gevoel was er heel goed bij. De mentaliteit die ze hier hebben gaat heel goed passen bij die van mij. Daar ben ik van overtuigd. Je moet ervoor zorgen dat je elke dag alles geeft en er alles aan doet om jezelf te blijven ontwikkelen."

En dus komt er een einde van het verblijf van Weghorst bij AZ. Hij gaat de club missen. "Natuurlijk is het moeilijk. Je hebt daar mensen gevonden met wie je heel goed kan werken en daardoor maak je veel progressie. Ik ben international geworden daar. Ik ben de club dankbaar en ik ga zeker nog een keer terug komen."

Foto: NH/Marijn Willems