Ga naar Content

Tijmen en Hector per rolstoel naar Parijs: 'Ojee, dat wordt spierpijn'

WIJK AAN ZEE Tijmen Hekker en Hector Loma zijn geboren met een fysieke beperking. Maar hun avonturen zijn onbegrensd, vandaag zetten zij per rolstoel koers naar Parijs. "Het avontuur beleven, daar gaat het om."

De boezemvrienden maakten zich zondagochtend in stijl op voor hun reis. "Mijn buurman zag ons en bakte spontaan een paar warme croissants voor ons", lacht Tijmen in de haven bij het IJ. Hector, tot voor kort inwoner van Wijk aan Zee, vult hem aan: "Dit voelt goed. Dan hebben we in ieder geval wat in ons maag, want Tijmen wil vandaag 60 kilometer gaan rollen. Dus het is wel nodig ook", aldus Hector.

Lees ook: Tijmen en Hector reden naar Berlijn: 'Die verbaasde gezichten'

Ze staan voor een kilometervretend avontuur. "Ojee, ik ben wel bang voor veel spierpijn als ik daar nu over nadenk", lacht Hector. "We willen ongeveer acht uur per dag rollen. En als we niet bij mensen kunnen overnachten dan gaan we ook 's nachts door."

Eiffeltoren
De eerste overnachting is in Zoetermeer, bij iemand die Tijmen vorige week nog spontaan ontmoette in de trein. Over twee tot drie weken hopen de Amsterdammers aan te komen in Parijs. "Ik kijk er nu al naar uit om de Eiffeltoren te zien", aldus Hector.

Het avontuur is de komende weken te volgen via onze onze kanalen van NH Nieuws. 

Foto: