Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

'Landpaddling': volgens Matthias dé nieuwste rage

30 juni 2018, 22.16 uur

HAARLEM Wie aankomende zomer voorbijgereden wordt door een skateboarder met een grote stok, moet niet raar opkijken. 'Landpaddling' is al een rage in delen van Amerika en Australië en als het aan Haarlemmer Matthias Kiel ligt, waait de rage ook over naar Nederland. "Het geeft een vrij gevoel, ik kan lekker overal naartoe peddelen. Ik vind het heerlijk."

De sport is het afgeleiden van het suppen. Daarmee vaar je staand op een surfboard over het water. Met de hulp van een roeispaan beweeg je rustig over het water. 'Landpaddling' is hetzelde idee, maar dan op een 'longboad' en op het land. "Het grappige daaraan is, is dat mensen die het op het water niet zo leuk of te zwaar vinden dit kunnen doen", legt Matthias uit. 

Lees ook: Kaasthee: de nieuwste rage?

Matthias is één van de eerste Nederlanders die gegrepen is door 'landpaddling'. "Niet iedereen woont in de buurt van het water, dus het is een stuk makkelijker. Het gaat ook nog eens een stuk sneller, dus dat vind ik wel leuk", legt hij uit. Hij zou graag zien dat deze rage populair wordt in Noord-Holland. "Het zou leuk zijn wanneer mensen lekker aan het sporten zijn."

Benieuwd hoe het landpaddelen eruit ziet? Zie de video hierboven.

NH Nieuws