Ga naar Content
Noord-Holland

Geen treinen naar Zandvoort: zo kun jij morgen toch optimaal genieten van de zon

29 juni 2018, 21.57 uur
Door: · Foto: Sjef Kenniphaas

ZANDVOORT Strandgangers en zonaanbidders die morgen graag naar Zandvoort aan Zee of willen, moeten rekening houden met flinke drukte. De Maatschappij voor Beter OV waarschuwt zelfs voor flinke 'chaos' op de weg rondom de badplaats. Om er toch voor te zorgen dat jij van de zon kan genieten hier een paar tips en alternatieven om alles uit jouw vrije stranddag te halen.

Vermijd Zandvoort aan Zee!
Er rijden morgen tot 17.30 uur geen treinen tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Er zijn maar twee N-wegen naar het strand, dus grote kans dat jij daar met de auto (of met de NS-bus) vast komt te staan. Tenzij jij alleen in de avond van de zonsondergang wil genieten, is het wijs om op zoek te gaan naar andere ligplekken om je handdoek uit te gooien. Denk aan het plaatselijke zwembad, een park of aan een binnenmeertje. Als je een achtertuin hebt, kun je het zelfs daar lekker comfortabel maken: ligbed, goed boek en een glas ijskoude cola. What else do you need?

Kies een ander strand
Uiteraard kent onze provincie meer stranden dan Zandvoort aan Zee. Zo kun je kiezen voor andere populaire badplaatsen als Wijk aan Zee, Castricum, Egmond, Bergen, Hargen aan Zee, Callantsoog, Huisduinen of het strand van Texel.

Bloemendaal aan Zee als uitwijklocatie is geen goede optie. Deze plek ligt aan precies dezelfde N-weg als Zandvoort aan Zee. Grote kans dat jij daar ook in de file komt te staan.

Maak een lekkere fietstocht naar Zandvoort
Wil jouw gezin toch per se naar Zandvoort aan Zee? Dan is het een goed idee om de fiets te pakken. Vanaf Haarlem is het maar een half uurtje fietsen, dus je kunt zeer makkelijk vanaf het station Haarlem een OV-fiets pakken en door de duinen naar Zandvoort aan Zee fietsen. Dit duurt evenlang als de NS-bus naar de kust en je komt niet in een file te staan. Daarbij is fietsen ook nog eens goed voor lijf en leden.

De échte natuurliefhebbers gaan wandelen naar Zandvoort
Vanaf Haarlem is het twee uur lopen naar Zandvoort aan Zee. Dus bikkels die graag de wandelschoenen onderbinden: hier vind jij de mooiste looproutes naar de kust. Geen zin om terug te lopen? Na 17.30 uur rijden de treinen weer, dus vanaf dan kun je met het openbaar vervoer terug naar huis.

Kies voor zoet water: het IJsselmeer
Waarom naar de kust, als je ook in het oosten van de provincie je bedje kan spreiden aan het IJsselmeer? Denk aan plaatsen als Schellinkhout, Enkhuizen of 't Twiske. Ook de plaatsen rondom de Gouwzee zijn een prima plan B voor mensen die Zandvoort en Bloemendaal morgen moeten skippen: denk aan recreatiegebied Hemmeland of het schiereiland Marken. 

Klik hier voor een handige site, met alle zout- en zoetwaterplekken boven Amsterdam