Ga naar Content

Herexamens Texel zorgen voor iets meer geslaagden

29 juni 2018, 15.46 uur · Aangepast 29 juni 2018, 16.57 uur
Door: · Foto:

DEN BURG Bij de herexamens voor de HAVO op OSG de Hoge Berg zijn nog eens 5 scholieren geslaagd, één kandidaat doet later herexamen. Het totaal komt daarmee op 65 geslaagde kandidaten. Er zijn er 23 gezakt dit jaar. De eerste uitslagen zorgden twee weken geleden voor verbazing en discussie op Texel. De school gaat kijken wat de resultaten betekenen.

"We willen onze slagingspercentages vergelijken met die van andere scholen, ook in de regio. We weten nu nog niet hoe we het relatief hebben gedaan", vertelt rector Marcella Engbrenghof. De rector wil kijken waar het verschil met andere jaren vandaan komt.

De resultaten lijken dit jaar tegen te vallen bij de havo-scholieren, ook bij de mavo blijven de cijfers achter. Het VWO deed het daarentegen goed. Daar slaagden 35 van de 36 scholieren. "We gaan bij de havo de indicatoren onderzoeken. Je moet dan denken aan lesuitval door absente docenten. Maar we gaan ook kijken of leerlingen zelf vaak ongeoorloofd afwezig zijn geweest", vertelt rector Engbrenghof. De school wil verder ook nog kijken het gemeten niveau van de leerlingen bij de overgang van basisschool naar de OSG goed gemeten wordt.

De school maakt zich geen zorgen maar wil wel goed onderzoeken wat de resultaten op havo en havo nu eigenlijk betekenen. OSG de Hogeberg had dit jaar overigens ook nog een record, vier van de leerlingen slaagden cum laude.