Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Filiaal H&M Den Helder sluit deuren

29 juni 2018, 14.17 uur · Aangepast 29 juni 2018, 14.34 uur · Foto: ANP/Remko de Waal

DEN HELDER Modeketen Hennes en Mauritz vertrekt volgend jaar uit Den Helder. De vestiging in winkelcentrum Kroonpassage blijft open tot augustus 2019.

Het bericht wordt door H&M bevestigt aan NH Nieuws. Reden is dat de keten streeft naar 'constante verbetering optimaal aanbod' en dit betekent dat ze in sommige gemeenten filialen moeten sluiten. Óók laat een woordvoerder weten gesprekken te voeren met het personeel van de winkel om te kijken wat er mogelijk is.

Tieners naar Alkmaar
Sonja Knaap-Bakker uit Den Helder baalt van het vertrek van de keten uit haar stad: "Ik koop er geregeld kleding voor mijn dochter, aangezien er voor tieners niet heel veel kledingzaken zijn hier. Als de Hennes weggaat, moeten we maar in Alkmaar shoppen", zegt ze tegen NH Nieuws. 

Op Facebook zijn ook cynische reacties te lezen. Ronald Kroon: "Gelukkig zijn ze de binnenstad van Den Helder net aan het opknappen en hebben we straks een mooi centrum met nieuwe winkelpanden.. zonder inhoud." Frieda Oosterbaan-Engel zegt verbaasd te zijn dat de winkel vertrekt: "Ik zou zweren dat 'ie goed liep!" Knaap-Bakker: "Den Helder loopt zo wel erg leeg qua winkels..."