Ga naar Content

Dirkshorn klaar voor oefenwedstrijd AZ: "Hier mag je als kleine club trots op zijn"

DIRKSHORN De vrijwilligers hebben de laatste dagen hard gewerkt en nu is V.V. Dirkshorn klaar voor de oefenwedstrijd tegen AZ. Het is inmiddels een mooie traditie dat AZ het nieuwe seizoen aftrapt bij de club.

De kantine is helemaal versierd met ballonnen. Aan de muur prijken de posters van de wedstrijden van de afgelopen jaren. Op de poster van 2003 staat Barry van Galen. Buiten wordt de toiletwagen neergezet en langs het veld wordt een stellage gebouwd voor de camera's die de wedstrijd vanavond zullen vastleggen. Ook NH Sport is er natuurlijk bij.

Een vaste club vrijwilligers is bezig met de laatste loodjes. "We hebben een club van 190 leden dan is het toch prachtig dat je dit voor elkaar krijgt. Er zijn nu misschien wel vijftig of zestig vrijwilligers bezig", vertelt Gerard van der Sluis. "Moet je zien hoe mooi de dames de kantine versierd hebben. Die zijn gisteravond tot een uurtje of 22.00 uur bezig geweest. Het is toch geweldig dat zuks lukt."

Vorig jaar won AZ in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen met 7-1 van de amateurs.

Lees ook: SAMENVATTING: AZ wint eerste oefenwedstrijd in Dirkshorn

Heerlijk matje weer
De kleedkamers krijgen nog even een sopje, op de deuren hangen feestelijke letters 'Welkom AZ' en 'Welkom regioteam'. Er wordt geen onderscheid gemaakt. Beide kleedkamers moeten even hard blinken. Het veld ligt er weer strak bij. "We zijn er trots op dat we dit weer voor elkaar hebben gekregen met de hulp van veel partijen", zegt Jan Wilthagen. "Vanmiddag tussen 13 en 15 uur wordt -ie gemaaid op wedstrijdhoogte: 22 millimeter. Er wordt nog gesproeid. Heerlijk matje weer!"

De kaartverkoop loopt al goed. De wedstrijd is ook mooi gepland. Het WK in Rusland heeft een rustdag, dus wie zijn dagelijkse portie voetbal wil hebben, moet gewoon naar Dirkshorn. "We verwachten heel veel mensen. En dan is het vanavond aan de 22 man op het veld om er een mooie wedstrijd van te maken." Overal langs de weg staan borden die je de goede kant op wijzen. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

NH Sport maakt vanavond een samenvatting van de wedstrijd die op deze site te zien zal zijn.

Foto: NH/ Matthijs Gemmink