Noord-Holland

NL
V

Drukte verwacht op Noord-Hollandse wegen door overvol festivalweekend

29 juni 2018, 09.09 uur · Aangepast 29 juni 2018, 10.38 uur · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Op diverse plaatsen in Nederland kan het komend weekend druk worden op de wegen door festivalgangers. In allerlei genres en verspreid over het hele land staan grote en kleine festivals geprogrammeerd. Ook Noord-Holland is ruim vertegenwoordigd met onder andere Awakenings, Indian Summer en het Oh My! Music Festival.

Festivalgangers die gebruikmaken van het openbaar vervoer moeten rekening houden met de staking in het streekvervoer die in het weekeinde nog doorgaat. In de meeste gevallen regelen organisaties pendelbussen tussen de treinstations en de festivalterreinen, waardoor het ongemak naar verwachting klein zal zijn.

Lees ook: Indian Summer is klaar voor een zonovergoten festival: "Gratis water en smeerbeheer"

Op Awakenings in Spaarnwoude worden verdeeld over twee dagen 80.000 liefhebbers van tecnho verwacht. In Langedijk staat vandaag en morgen Indian Summer op de kalender. Voor dat festival zijn zo'n 25.000 kaarten verkocht. In Amsterdam kunnen dit weekend de liefhebbers van hiphop en urban terecht op het Oh My! Music Festival in het Arenapark.

Andere grote publiekstrekkers in de rest van het land zijn Down The Rabbit Hole in het Gelderse Beuningen en Concert At Sea in het Zeeuwse Brouwersdam.