Ga naar Content

Familie Maurycy geschokt na onderzoeksresultaten: "Dit maakt het nog pijnlijker"

GROOTEBROEK De familie van Maurycy, die overleed na een val in speelhal Happy Days in Grootebroek, is geschokt door de onderzoeksresultaten van RTL Nieuws. Uit een reconstructie blijkt dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gefaald heeft bij het toezicht op de naleving van de veiligheidsregels in de hal.

"Dit is een bevestiging dat zijn dood voorkomen had kunnen worden. Er was al ver voor zijn ongeluk meer aan de hand daar", reageert zijn oom Vincent Pover aan NH Nieuws. "Het is beschamend dat het zo ver heeft kunnen komen." 

Lees ook: 'Dood Maurycy (4) had voorkomen kunnen worden'

In de ogen van Pover heeft niet alleen de NVWA steken laten vallen. "Ook Happy Days was op de hoogte van de gebreken aldaar en ze hebben er gewoon niets mee gedaan. Dat hebben we nu zwart op wit staan en dat maakt het nog pijnlijker."

Aansprakelijk stellen
Het Openbaar Minsterie besloot al eerder om Happy Days en de buitenschoolse opvang waarmee Maurycy die dag op pad was naar de hal te vervolgen, maar daar zal het volgens Pover niet bij blijven. "Wij gaan de NVWA aansprakelijk stellen voor dood door schuld."

De NVWA laat in een reactie weten de gegevens die RTL Nieuws eerder vandaag publiceerde in onderzoek te hebben. 

Foto: NH Nieuws