Noord-Holland

NL
V

VIDEO: Oudjes scheuren over circuit Zandvoort

27 juni 2018, 20.28 uur · Aangepast 28 juni 2018, 16.00 uur

ZANDVOORT Tientallen deelnemers op leeftijd hebben vanochtend en vanmiddag op het circuit in Zandvoort gestreden om de zege bij het NK Scootmobiel. Wie verwacht dat de oudjes rustig aan deden en geen Max Verstappen-achtige moves uithalen om te winnen, heeft het goed mis. Het ging er bloedfanatiek aan toe.

In de video hierboven is te zien dat het niet lang duurde, voordat de eerste crash zich voltrok op het asfalt. Maar wees gerust: de verwondingen van de racende ouderen bleven beperkt tot een schaafwond hier en een blauw plek daar. 

Lees ook: Kijk terug: 72 ouderen in actie op het NK Scootmobiel

Maar dat veel deelnemers er alles aan deden om er met de cup vandoor te gaan, was zichtbaar voor de de vele toeschouwers en journalisten die op het ludieke evenement af waren gekomen. 

Banden lekprikken
Zo vertelt een mevrouw die op meer had gehoopt en na een heat was uitgeschakeld voor de camera van NH Nieuws over haar tegenstanders: "Ze hebben valsgespeeld. Ik ga nu een klacht indienen. Ik ga alle banden lekprikken van degenen die winnen."

Een andere mevrouw, die in haar race als laatste over de finish kwam, vult aan: "Het is een grote teleurstelling voor mij. Had ik maar m'n eigen scootmobiel meegenomen. Dan was ik eerste geworden, hahaha."

NH Nieuws