Ga naar Content
Noord-Holland

Boerhaavebad Haarlem sluit vanwege onderhoud: plafond dringend aan vervanging toe

27 juni 2018, 21.11 uur · Aangepast 27 juni 2018, 21.26 uur
Door: · Foto: Pro Shots Insidefoto

HAARLEM Het Boerhaavebad in Haarlem is tijdens de zomervakantie wegens een flinke verbouwing gesloten. Er moest al voor bijna een miljoen euro worden verbouwd, maar nu blijkt dat ook het plafond dringend aan vervanging toe is.

B en W in Haarlem zijn het daarmee eens en willen dat de gemeenteraad ruim een half miljoen euro extra beschikbaar stelt.

De vaste gebruikers van het binnenbad in Schalkwijk waren er al van op de hoogte dat het zwembad zes tot zeven weken dicht zou gaan. Het ingrijpend onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat het gebouw weer tien jaar mee kan.

Veiligheidsissue
Bij inspectie is gebleken dat het plafond toch echt ook deze zomer moet worden vervangen. Eerder stond deze klus niet op het to do-lijstje. Het plafond is te slecht en moet eruit vanwege 'de veiligheid van de bezoekers.'

Er zou een 'veligheidsissue' ontstaan als het plafond er niet deze zomervakantie uit wordt gehaald. Daarom hebben B en W, vooruitlopend op toestemming van de raad, alvast groen licht gegeven om het plafond ook te vervangen.

Gebruiker SRO van het zwembad betaalt 200.000 euro aan het plafond dat naar schatting 780.000 euro kost. De gemeente betaalt 580.000 euro extra.