Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Karel (80) moet auto laten staan na uitrijverbod via stoep: "Het vreet me op"

28 juni 2018, 08.00 uur · Aangepast 5 juli 2018, 16.55 uur

HILVERSUM Als het mooi weer is, gaat het kriebelen bij de 80-jarige Karel Stuivenberg. 45 jaar geleden bouwde hij een garage voor zijn geliefde Citroëns. Al die jaren is het gedoogd dat hij via een steeg en een stoep naar buiten reed. Maar nu mag dat niet meer, terwijl de auto zijn leven is.

"Ik word in juli 80, maar als ik ermee ga rijden ben ik 40 jaar oud", zegt Karel. Hij heeft meerdere Citroëns, maar de SM Cabrio My Lord uit 1971 is veruit zijn favoriet. Van de auto zijn er maar zeven ter wereld. 

Bezwaar
Sinds kort kan Karel echter niet meer in zijn geliefde auto rijden. Twee buurtbewoners hebben bezwaar gemaakt tegen het gebruik van de steeg waaruit hij zijn wagens naar de straat rijdt. Gesprekken tussen de bewoners hebben niet geleid tot een oplossing. Karel heeft vorig jaar een omgevingsvergunning voor een uitrit aangevraagd, maar deze vergunning heeft hij niet gekregen. Het vinden van een andere parkeerplaats is voor Karel na al deze jaren geen optie.

In een reactie laat de gemeente Hilversum weten te begrijpen dat Karel teleurgesteld is. "Wij betreuren dat, ondanks onze pogingen te bemiddelen, de verhoudingen tussen de buren niet zijn verbeterd en er geen oplossing is gevonden, die bevredigend is voor alle partijen. Het pad dat gebruikt wordt voor het uitrijden van de auto, is een voetpad en behoort tot de openbare weg. Het pad mag niet gebruikt worden als uitrit voor auto’s." 

Karel heeft het zwaar met dat besluit. "Het vreet je op. Wat heb ik nu aan zo'n auto? Verkoop ik hem? Dan kunnen ze me de grond in stoppen."

Onoverzichtelijk
Eén van de buurtbewoners geeft aan dat de onveilige omgevingssituatie voor hun reden was om bezwaar te maken. "Achter onze huizenrij is een openbare speeltuin met veel aanloop van jonge kinderen via de genoemde gang. Het achteruitrijden in deze gang behoeft een behoorlijke behendigheid. Het is slecht overzichtelijk en nauw. Wij hebben dan ook aan de gemeente gevraagd hier een oplossing voor te vinden."

Foto: De citroën sm cabrio my lord - NH Nieuws