Ga naar Content

Wim en Ruurd gaan van start bij NK Scootmobiel: "Ik ga voor goud"

ZANDVOORT Het Nederlands Kampioenschap Scootmobiel Rijden vindt morgen op het circuit van Zandvoort plaats. Zo'n 70 ouderen strijden om de felbegeerde titel, waaronder Wim en Ruurd uit Beverwijk. Vandaag zijn ze nog vrienden, morgen grote concurrenten.

NH Nieuws komt de twee snelheidsduivels vandaag tegen tijdens hun laatste 'training' op de parkeerplaats voor het verzorgingshuis in Beverwijk. "In de banden kan twee Bar. Daar moet ik wel achttien kilometer per uur mee halen", aldus Wim. Helaas voor hem krijgen alle ouderen morgen dezelfde scootmobiel, zodat stiekem opgevoerde modellen er niet met de overwinning vandoor kunnen gaan.

Meedoen belangrijker
Natuurlijk zijn ze blij als ze een prijs winnen, maar voor Wim en Ruurd is het morgen belangrijker dat ze er een gezellig dagje op uitgaan. En dat doen de twee wel vaker. "Binnen zitten is niks voor ons. Zodra het mooi weer is, gaan we er samen met de scootmobiel op uit", vertelt Ruurd.

Toch is Ruurd wel een beetje met zijn hoofd bij een mogelijke overwinning, alleen heeft hij nog niet de plattegrond van het circuit bekeken. "Ik ga voor goud. Ik heb een tactiek in mijn hoofd, maar er zit hier iemand naast me die ik niet wijzer ga maken", lacht Ruurd. "Zodra de vlag morgen naar beneden gaat, dan is het vroem en gaan."