Noord-Holland

Buschauffeuse Eva voelt zich veevervoerder: "We houden dit niet vol"

27 juni 2018, 08.29 uur · Foto: Eva Prins

Whatsapp

NOORD-HOLLAND Vanaf vandaag leggen de buschauffeurs in het streekvervoer in onze provincie het werk neer. Vervelend voor de reizigers die niets met de onderhandelingen voor een nieuwe cao te maken hebben, maar de chauffeurs zien geen andere optie. "We hebben gewoon zo'n enorme werkdruk, dit houden we niet vol."

Eva Prins is buschauffeuse en zegt tegenover NH Nieuws dat ze op een werkdag van acht uur maar 16 minuten pauze heeft. Lunchen? "Dat doe ik achter het stuur." De druk om alsmaar op tijd te rijden en zoveel mogelijk passagiers van A naar B te vervoeren wordt steeds groter. "Als ik twee of drie minuten te laat wegrijd, dan heb ik kans op een boete", zegt ze.

Lees ook: Op zoek naar alternatief vervoer tijdens de busstaking? NH Nieuws helpt je verder!

"Het liefst wil ik terug van het veevervoer naar het vervoeren van passagiers. Ik wil weer de tijd krijgen om mensen te helpen, om vragen te beantwoorden. Als passagiers nu iets willen vragen moeten ze zich goed vasthouden, want het moet rijdend." Daarom hoopt ze dat reizigers begrip houden voor hun situatie. 

"Wij zijn ook niet blij. Het enige wat wij doen is graag mensen vervoeren. Maar dan wel veilig. We branden op en houden het zo echt niet vol."

Whatsapp