Noord-Holland

Militair krijgt vier maanden detentie na dodelijk ongeval A7

25 juni 2018, 19.01 uur · Aangepast 25 juni 2018, 19.14 uur

HFV
HFV

WIERINGERWERF - WIERINGERWERF Een 30-jarige militair uit Drachten heeft vier maanden militaire detentie en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar opgelegd gekregen, omdat hij een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte met een militaire vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op 29 mei vorig jaar op de A7 ter hoogte van Wieringerwerf.

De man was net gebeld over een file die hij naderde. Toen hij op zijn mobiele telefoon Google Maps opende om een alternatieve route te zoeken, reed hij in op de achterkant van de file. Hij botste op een personenauto met aanhanger die door de klap door de auto schoot. De bestuurster van deze auto overleed.

Lees ook: Dodelijk ongeluk op A7: militaire vrachtwagen rijdt in op file

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem concludeert dat de verdachte zich zeer onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam gedroeg. Bij de hoogte van de straf is er rekening mee gehouden dat de militair geen strafblad heeft. Daarnaast nam hij zijn verantwoordelijkheid en toonde hij een groot schuldbesef.

Lees ook: Slachtoffer dodelijk ongeluk met militaire vrachtwagen is vrouw (30) uit Hippolytushoef

De militaire detentie gebeurt in een speciale militaire gevangenis in Stroe. In deze kazerne werken gedetineerden aan hun conditie en vaardigheden.