Ga naar Content
Noord-Holland

Ajax komt vanavond met update rondom situatie Abdelhak Nouri

25 juni 2018, 18.57 uur · Aangepast 25 juni 2018, 19.09 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

AMSTERDAM (AT5) Ajax komt vanavond met nieuwe informatie rondom de situatie van Abdelhak Nouri. Om half zeven komt directeur Edwin van der Sar tijdens een ingelaste persconferentie met een update.

Ajax schrijft in een uitnodiging aan de pers dat Van der Sar een verklaring zal geven "op basis van nieuwe informatie die beschikbaar is gekomen rondom de situatie van Abdelhak Nouri, na zijn ongeval tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen op 8 juli 2017".

De club zal naar alle waarschijnlijkheid meer informatie geven over het eigen handelen nadat Nouri in elkaar zakte tijdens de oefenwedstrijd. De persconferentie is vanaf 18.30 uur live te volgen via onze site en Facebook.

Hersenschade
Nouri werd op het veld enige tijd gereanimeerd. Enkele dagen later werd bekend dat het incident ernstige en blijvende hersenschade heeft veroorzaakt, Nouri ligt sindsdien in een vegetatieve staat in een ziekenhuis.  

De familie van Nouri kondigde eerder deze maand aan naar de arbitragecommissie te stappen. Zij vinden dat Ajax laakbaar heeft gehandeld.