Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Na 14 jaar een grafsteen via crowdfunding: "Ik ben heel dankbaar"

25 juni 2018, 18.21 uur · Aangepast 25 juni 2018, 19.35 uur

DRIEMOND Dave Bergsma uit Driemond heeft na veertien jaar de laatste rustplaats van zijn broertje eindelijk afgemaakt met hulp van een crowdfundactie. Zijn broertje Pascal verongelukte met de motor en toen was er geen geld voor een grafsteen. Via de actie is het nu dan toch gelukt een mooie uit te zoeken.

Het is een spannende dag voor Dave en z'n moeder, want vandaag werd de grafsteen eindelijk geplaatst. Dit ging met uiterste precisie: het straatje werd opnieuw gelegd en de steen met een machine op z'n plek gezet.

Dave's broertje Pascal verongelukte veertien jaar geleden op 23-jarige leeftijd met zijn motor. Omdat een grafsteen te duur was, werd een tuintje gemaakt dat zijn moeder met liefde elke dag onderhield. Helaas werd ze ziek en kon het niet meer onderhouden. Het tuintje raakte verwaarloosd, waardoor ze er nog meer tegenop zag om ernaartoe te gaan. Dit kon Dave niet aan en startte een crowfunding voor een grafsteen. "Dan ligt het er weer netjes en verzorgd bij, in de hoop dat mijn moeder er vaker heengaat", vertelde Dave vorig jaar. 

Lees ook: Dave hoopt na 13 jaar op grafsteen voor overleden broertje

De actie duurde bijna een jaar, maar heeft inmiddels genoeg geld opgeleverd voor een grafsteen die zijn moeder graag wilde. "Ik ben iedereen die meegeholpen heeft dankbaar, want privé was dit nooit gelukt." Nu hoopt hij dat z'n moeder weer elke dag naar het graf gaat. "Maar dat komt wel goed, want ze gaat morgen gelijk naar de markt om plantjes uit te zoeken."