Ga naar Content
Sport

AZ ontkent dat Weghorst afscheid heeft genomen

25 juni 2018, 16.35 uur · Aangepast 25 juni 2018, 16.48 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

ALKMAAR Wout Weghorst verscheen maandag op de club. De spits zou afscheid hebben genomen van de spelersgroep volgens het Noordhollands Dagblad. Dat blijkt niet waar te zijn volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hij woont in de buurt en vond het leuk om er even bij te zijn."

Wout Weghorst staat in de belangstelling van diverse clubs in de Engelse en Duitse competitie. Max Huiberts bevestigt dat er contact is. "Er vinden om dit moment onderhandelingen plaats. Wij kunnen niet zeggen om welke club dat gaat." 

Afgelopen weekend begon AZ aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen, Wout Weghorst was daar niet bij aanwezig. Dit was ook vooraf zo afgesproken. De goaltjesdief moest zich na het seizoen nog melden bij het Nederlands Elftal, daardoor heeft hij nog een week extra vakantie. Dat geldt trouwens ook voor de Noorse internationals Jonas Svensson en Fredrik Midtsjo. "Zaterdag begint Weghorst weer met trainen bij AZ", aldus Huiberts.

De eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen staat vrijdag op het programma. In en tegen Dirkshorn, dit duel begint om 19.00 uur.