Start van hoofdcontent

VELSEN-ZUID

nl

Vader van ontucht-slachtoffertje zwemleraar: "Hij durft nergens meer alleen naartoe"

25 juni 2018, 16.43 uur · Aangepast 25 juni 2018, 19.37 uur · Foto: Shutterstock

VELSEN-ZUID Rinus Otte wordt er nog iedere dag aan herinnerd: ook zijn zoontje was slachtoffer van zwemleraar Jacob V.. De 31-jarige man betastte kinderen op een zwemschool in Velsen-Zuid. Zijn zoon, die toen 4 was, is niet meer dezelfde.

"Er komt weer zoveel woede naar boven. Het is nog steeds heel zwaar", zegt Otte tegen NH Nieuws.

Zwemleraar V. (31) hoorde vandaag in hoger beroep drie jaar cel tegen zich eisen. In 2015 achtte de rechtbank het bewezen dat hij bij vijftien kinderen ontucht pleegde. Hij betastte volgens het OM tijdens de zwemlessen de geslachtsdelen van zijn slachtoffers.

De zoon van Otte is nog steeds angstig. "Hij haalde recent zijn zwemdiploma, maar hij heeft moeite met zwemmen en is bang voor de badmeester. Je moet ook overal met hem meelopen, hij durft nergens meer alleen naartoe", vertelt Otte.

Lees ook: OM eist drie jaar cel tegen zwemleraar die kinderen betastte

De impact op de jongen was zo groot dat hij speciaal onderwijs moet volgen. "Hij is veranderd, kreeg ineens een kort lontje. Hij is heel gauw boos. Grote kans dat dit komt door wat er met hem is gebeurd.

Vader van ontucht-slachtoffertje zwemleraar: "Hij …

Tegenover de dader voelt Otte nog steeds veel woede. "Ik heb op een gegeven moment op het punt gestaan om met de andere vaders naar hem toe te gaan, want ik had zijn adres." Om het niet zo ver te laten komen, volgde Otte therapie. Dat hielp, "maar het begint nu toch weer te kriebelen."

Lees ook: Zwemleraar Spaarnwoude ontkent ontucht met pupillen [video]

Het ergste vindt de vader dat de zwemleraar blijft ontkennen dat hij de kinderen heeft betast. "Ik denk dan steeds: waar ben je mee bezig, jongen? Al die kinderen hebben afzonderlijk van elkaar steeds hetzelfde verhaal verteld."

Volgens Otte sluit de advocaat-generaal niet uit dat de zwemleraar in hoger beroep gaat na de uitspraak op 25 juli. Bij de vader heerst onbegrip. "Dat het allemaal zo lang moet duren, iedere keer weer. Verschrikkelijk."

Foto: Vader van ontucht-slachtoffertje zwemleraar: "Hij durft nergens meer alleen naartoe" - NH Nieuws