Ga naar Content
Noord-Holland

Meer overlast verwacht door gesloten Kaagbaan Schiphol

25 juni 2018, 13.16 uur · Aangepast 25 juni 2018, 14.02 uur
Door: · Foto: ANP / Remko de Waal

SCHIPHOL Omwonenden van Schiphol kunnen de komende week meer overlast van vliegtuigen ervaren vanwege regulier onderhoud aan de Kaagbaan. Deze start- en landingsbaan is een van de twee meestgebruikte banen van de luchthaven.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Sinds vanochtend 6.00 uur is baan 06-24, die beter bekend is als de Kaagbaan, gesloten voor vliegverkeer. Het asfalt wordt gerepareerd en de lampen worden vervangen. Dat betekent dat het vliegverkeer tot en met maandag 2 juli op de andere start- en landingsbanen worden verdeeld.

Vooral omwonenden van de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan krijgen meer overlast te verduren. Naast de Polderbaan is de Kaagbaan de meestgebruikte start- en landingsbaan van Schiphol.

Rotterdam The Hague Airrport
Opvallend is dat ook vliegroutes van en naar Rotterdam The Hague Airport worden aangepast naar aanleiding van het onderhoud aan de Kaagbaan, zo meldt Omroep West. De regionale luchthaven waarschuwt omwonenden van die luchthaven voor overlast die ze daar normaal gesproken niet krijgen.

Lees ook: Duizend buren lopen over de Kaagbaan van Schiphol: "Dit is echt kicken"

Vorig jaar werd de Kaagbaan ook al gesloten voor onderhoud, maar toen was de baan twee maanden buiten gebruik gesteld. Toen mochten duizend buren een kijkje nemen op de baan tijdens de werkzaamheden.

Zo'n burendag werd dit jaar ook gehouden, maar toen voor de tijdelijk gesloten Polderbaan.