Ga naar Content

Van den Brom wil Vejinovic graag houden: "Intentie is er van beide kanten"

ALKMAAR John van den Brom was in zijn element zondagmiddag bij de eerste training van het nieuwe seizoen. De coach straalde volop en betrok iedereen in zijn enthousiasme. "We hebben de kinderen de kans gegeven om even mee te spelen."

Na een kwartiertje moesten de kinderen weer naar de kant en begon de training echt. En dat mocht ook wel, want de selectie had bijna zeven weken vrij. "Heerlijk dat we weer zijn begonnen, want de vakantie was lang genoeg. John van den Brom vierde zelf vakantie met zijn vrouw op het Afrikaanse eiland Mauritius. "Het was geweldig en lekker tot rust gekomen na een heel mooi seizoen."

Lees ook: Doelman Marco Bizot heeft indruk gemaakt in Zuid-Afrika: "Ze bellen me elke dag"

"Kans om zich te tonen"
Zondagmiddag zag de Alkmaarse trainer een aantal nieuwe gezichten. Zo stonden doelman Rody de Boer, verdediger Leon Bergsma en aanvaller Vince Gino Dekker voor het eerst op het veld. Daarnaast zijn vanuit de jeugd ook twee spelers doorgestroomd: Peer Koopmeiners (broertje van Teun Koopmeiners) en Kenzo Goudmijn. "Ze krijgen nu de kans om zich te tonen. Wij zullen ze daarin helpen en beoordelen. In eerste instantie kijk ik hoe ze er fysiek voor staan. Kunnen ze makkelijk aanhaken bij hetgeen dat we willen. Vandaag was een relatief rustige training en dat ging iedereen goed af."

Marko Vejinovic
Ook opvallend was de aanwezigheid van Marko Vejinovic. De middenvelder werd vorig seizoen gehuurd van Feyenoord, maar raakte al snel zwaar geblesseerd. Vejinovic wil graag zijn volledige revalidatie bij AZ afmaken. Daarnaast wil hij ook graag in Alkmaar blijven en dat ziet Van den Brom wel zitten. "De intentie is er van beide kanten. Nu is het aan de clubs en vooral aan Max Huiberts."

Vrijdag speelt AZ de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding in en tegen Dirkshorn. Dit duel begint om 19.00 uur en na afloop kan je reacties en samenvatting terugvinden op deze site.

Voor het volldige gesprek met de coach van AZ klik de video aan.