Ga naar Content

Doelman Marco Bizot heeft indruk gemaakt in Zuid-Afrika: "Ze bellen me elke dag"

ALKMAAR De eerste training van het nieuwe seizoen zit er alweer op voor AZ. De ploeg van John van den Brom trainde onder grote belangstelling op het veld naast het AFAS Stadion. Doelman Marco Bizot was blij om na een lange vakantie weer op het veld te staan. "Heerlijk."

Zeven weken lang waren de AZ'ers vrij. Dus vloog iedereen uit voor een welverdiende vakantie met vrienden en familie. Zo stapte Marco Bizot in het vliegtuig naar Zuid-Afrika. Met een grote glimlach keek hij zondagmiddag terug op een bijzondere tijd. "Het was een fantastische ervaring. Ik heb in een Zulu dorp nog een wedstrijdje mogen voetballen. Ik ben blij dat ik dat heb mee kunnen maken." Blijkbaar waren ze onder de indruk van de keeper, want Bizot wordt nu dagelijks gestalkt. "Ik heb mijn telefoonnummer achtergelaten en nu bellen ze mij elke dag wanneer ik terugkom om weer een potje te voetballen."

Vlaar nog een jaar door
Aanvoerder Ron Vlaar zocht het wat dichter bij huis. De centrale verdediger was te vinden op Ibiza. "Heerlijke tijd en lekker tot rust gekomen." Na zijn vakantie heeft Vlaar afgelopen week gesprekken gevoerd met AZ over een nieuw contract. Zondag kwamen beide partijen tot een mondeling akkoord. "Het gevoel was vanaf het begin goed. Ik ben er heel blij mee en de club straalt het ook uit. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen."

Lees ook: Ron Vlaar mondeling akkoord over nog een jaar AZ

Lees ook: Van den Brom wil Vejinovic graag in Alkmaar houden: "Intentie is er van beide kanten"

Nieuwe concurrent voor Bizot
Marco Bizot heeft er dit seizoen met Rody de Boer een nieuwe concurrent bij gekregen. De Boer kwam over van Telstar en volgt Gino Coutinho op die naar NEC vertrok. Bizot en Coutinho konden het altijd goed vinden met elkaar, maar de nummer een van vorig seizoen weet hoe het werkt in de voetballerij. "Ik train gewoon met de jongens die bij mij aansluiten. Ik kan met iedereen goed overweg en van nieuwe jongens leer je weer nieuwe dingen." 

Lees ook: AZ presenteert keeper Rody de Boer: "Ik was snel overtuigd van AZ"

Vrijdag spelen Bizot en Vlaar met AZ de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. In en tegen Dirkshorn om 19.00 uur. 

Voor de volledige gesprekken met de doelman en aanvoerder klik de video's aan.