Ga naar Content

Ron Vlaar mondeling akkoord over nog een jaar AZ

ALKMAAR Ron Vlaar blijft nog een jaar voor AZ spelen. De centrale verdediger en de club kwamen een mondelinge overeenkomst voor nog een jaar overeen op de dag van de eerste training van de club. Zijn huidige contract loopt op 30 juni af.

"Ik ben er heel blij", zei Vlaar na de eerste training van AZ. "We hebben eerst vakantie gevierd. Het gevoel was goed vanaf het begin. Ik heb heelveel zin in het nieuwe seizoen."

"Toegevoegde waarde"
"We zijn verheugd dat we Ron nog een jaar langer aan ons hebben kunnen binden", liet directeur voetbalzaken Max Huiberts weten. "Ron is met zijn ruime ervaring nog steeds een toegevoegde waarde voor deze selectie. We zijn blij dat we daar nog een jaar gebruik van kunnen gaan maken."

Debuut in 2005
De 33-jarige Hensbroeker speelde in de jeugd al bij AZ en debuteerde in het seizoen 2005 in het eerste team. Na een aanvaring met coach Louis van Gaal stapte Vlaar op 1 januri 2006 over naar Feyenoord. Bij Feyenoord scheurde hij twee keer een kruisband in zijn knie.

In de zomer van 2012 vertrok Vlaar naar Aston Villa. Hij wilde na afloop van zijn driejarige contract weg bij de Engelse club, maar raakte kort voor het einde van het seizoen weer geblesseerd aan zijn knie. Hij vond daardoor geen nieuwe club en werkte bij AZ aan zijn herstel. In december 2015 tekende hij een contract tot het einde van het seizoen, wat hij daarna verlengde tot medio 2018.

Opnieuw blessures
Het afgelopen seizoen kampte Vlaar opnieuw met blessures en speelde daardoor slechts 15 wedstrijden. Nu plakt hij er dus in ieder geval nog een seizoen aan vast in Alkmaarse dienst.

Lees ook: Ron Vlaar kijkt terug naar derde plek: "Knappe prestatie als je naar de begroting kijkt"

Foto: Pro Shots/Stanley Gontha