Ga naar Content
Noord-Holland

15-jarige jongen aangehouden voor overval op cafetaria Hoofddorp

24 juni 2018, 12.00 uur · Aangepast 24 juni 2018, 19.31 uur
Door: · Foto: NieuwsFoto

HOOFDDORP Een 15-jarige jongen is door de politie aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een cafetaria in Hoofddorp. De overval was gisteravond. De verdachte had een wapen bij zich.

Rond 21.30 uur kwam een in het donker geklede jongen bij Verhage Floriande Hoofddorp aan. Hij wachtte bij de deur totdat de klanten die binnen waren naar buiten liepen. Daarna liep hij naar de toonbank en bedreigde hij het personeel met een wapen, meldt de politie.

Lees ook: Gewapende overval op snackbar in Hoofddorp: politie houdt verdachte aan

De verdachte uit Nieuw-Vennep ging ervandoor met een zak geld. De politie kon hem later aanhouden. De jongen had toen geen buit meer bij zich en ook het wapen was verdwenen. Twee jongens van 11 en 12 jaar meldden zich erna bij de politie. Ze hadden gezien dat de verdachte een zak weggooide. Agenten vonden het geld terug, maar het wapen is nog spoorloos. 

Trots
In een reactie op de overval zegt Verhage Floriande Hoofddorp op Facebook "trots te zijn" op de medewerkers van de zaak. Ze hebben op tijd geld uit de kassa gehaald en "slim gebruik gemaakt van beveiligingssystemen". Wat de cafetaria daar precies mee bedoelt, is niet duidelijk.