Minister Infrastructuur en Waterstaat:"Bruggen in Noord-Holland worden adequaat onderhouden"

NOORD-HOLLAND - "De bruggen en viaducten in beheer bij het Rijk worden adequaat onderhouden." Dat is de reactie van de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga. Na onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag bleek dat veertien bruggen in Noord-Holland er slecht aan toe waren, maar de minister herkent zich niet in deze onderzoeksresultaten.

"Ik wil voorop stellen dat Rijkswaterstaat altijd actie onderneemt als de veiligheid van de weggebruikers of vaarweggebruikers acuut in het geding is", schrijft Van Nieuwenhuizen-Wijbenga in een reactie op het onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag begin april.

Lees ook: Veertien bruggen en viaducten die slecht zijn onderhouden: een overzicht van de mankementen

Volgens de minister zijn veel van de onderzochte bruggen 'meer dan vijftig jaar oud'. Bij de bouw is er volgens haar geen rekening gehouden met het intensieve gebruik van vandaag de dag. De toegenomen belasting van de bruggen kan leiden tot noodzakelijke renovaties, maar Van Nieuwenhuizen-Wijbenga claimt dat Rijkswaterstaat 'er alles aan doet om storingen en incidenten te voorkomen'. 

'Geen instortingsgevaar'
De minister erkent wel dat de geadviseerde maatregelen niet altijd op tijd gebeuren. "Het uitstellen van onderhoud kan alleen als de veiligheid niet in het geding is", aldus de minister. Maar bij de genoemde objecten in Noord-Holland zou er geen sprake zijn geweest van instortingsgevaar, besluit Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga.

Meer over dit onderwerp:
noord-holland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws