Ga naar Content

Pascal Jansen nieuwe assistent-trainer van AZ

ALKMAAR AZ heeft de traininersstaf versterkt met Pascal Jansen. De nieuwe assistent van John van den Brom komt over van PSV, waar hij afgelopen seizoen hoofd jeugdopleiding was. "Geweldig, ik ben er heel blij mee."

De contractondertekening vond vrijdag plaats in de persruimte van het AFAS Stadion. Hier zette Pascal Jansen een krabbel onder toeziend oog van onder meer Max Huiberts. De directeur voetbalzaken is uiteraard zeer content met de nieuwe assistent: "Ik heb al een aantal jaren contact met Pascal Jansen. Ik ken hem goed. Hij heeft een ruime ervaring in de voetballerij. Door het vertrek van Leeroy Echteld kwam er een plekje vrij en PSV heeft er ook in meegewerkt. Zo zijn we bij elkaar uitgekomen." 

Echteld
Leeroy Echteld gaf vorige maand aan dat hij AZ gaat verlaten om aan de slag te gaan bij het Franse Paris Saint Germain. "Ik ga ervan uit dat Echteld vandaag of morgen wordt gepresenteerd in Parijs", aldus Huiberts.

Ervaring
Jansen werkte in Nederland naast PSV ook bij Sparta en Vitesse en in de Verenigde Arabische Emiraten was hij twee jaar de rechterhand van Rinus Israel. De 45-jarige trainer over zijn nieuwe klus: "Ik ga ervan uit dat ik met mijn persoonlijkheid, kennis en vaardigheden het team ga versterken. Ik wil zorgen dat we hopelijk nog beter gaan spelen dan vorig seizoen met onderaan de streep wat mooie prijzen."

Cirkel rond
Voor Jansen is eigenlijk de cirkel rond, want als speler was een paar jaar actief in de jeugdopleiding van AZ. "Ik heb hier nog in de A-jeugd gespeeld. Geweldige club destijds al en alleen maar mooier geworden."

Zondag staat Jansen voor het eerst op het trainingsveld. Deze training begint om 12.00 uur en vindt plaats naast het AFAS Stadion. Voor de volledige interviews met Pascal Jansen en Max Huiberts klik op de video's.

Lees ook: Ajacied Leon Bergsma tekent bij AZ

Lees ook: AZ'er Wijndal verlengt z'n contract met vijf jaar: "Ik ga voor de basis"